Google AdWords ve Google AdSense

Google AdWords ve Google AdSense, internet sitesi sahipleri ve kullanıcılar açısından oldukça önemli iki servistir. Bu iki konuyla ilgili Google’ın kendi sitelerinde detaylı açıklamaları olsa da, birçok kişinin hala bilmediği ya da yanlış bildikleri var. Bizde araştırdığımız öğrendiğimiz kadarıyla bu bilgileri paylaşmak istedik, umarız faydalı olur.

Google AdWords nedir?

Google AdWords programı, alakalı Google arama sonuçları sayfalarında ve iş ortağı sitelerinden oluşan reklam ağında görünecek reklamlar oluşturmanıza olanak tanır. İnternet kullanıcılarının web sitenize kolayca ulaşabilmesi için Google’a verdiğiniz reklamlardır. Örneğin saat satışı yaptığınız bir e-ticaret siteniz var, Google AdWords hizmetinden yararlanıp reklam verdiniz. Bu sayede hem Google arama motorunda hemde yayıncılarının sitelerinde sitenizle alakalı reklamlar görünmesini ve sitenizi daha çok kullanıcının ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle sitenizde sunduğunuz hizmetleri/ürünleri daha büyük bir kitleyle buluşturabilir, markanızı bilinirliğini arttırabilirsiniz.

Ayrıca aşağıda Google AdWords’ün Türkçe resmi kanallarından gelişmeleri takip edebilir, birçok konuda bilgi alabilirsiniz. Sayfaların Türkçe olması birçok Türk kullanıcı açısından büyük kolaylık olacaktır, takip etmenizde fayda var

Blog: http://adwords-tr.blogspot.com/ – AdWords Resmi Türkçe Blogu
Youtube: https://www.youtube.com/user/learnwithgoogletr – Google AdWords Online Semirleri Youtube Kanalı
Twitter: twitter.com/AdWordsTurkey – AdWords Türkiye Resmi Twitter Hesabı

 

Google AdSense nedir?

Google AdSense, Google AdWords reklamlarını doğrudan bireylerin web sitelerinde yayınlamasıdır. Google daha sonra, sitelerinde görüntülenen reklamlar için Web yayıncılarına, reklamın türüne bağlı olarak, reklamların kullanıcılardan aldığı tıklamalara veya reklam gösterimlerine göre ödeme yapar.

Örneğin bir web siteniz var ve bu sitenizden gelir elde etmek istiyorsunuz, bu durumda Google’a AdSense yayıncısı olmak için başvuru yapabilirsiniz. Kabul edilmeniz durumunda, web sitenizde Google reklamlarını yayınlar ve bundan gelir elde edersiniz. Sitenizde görüntülenecek reklamlar site içeriğinize uygun olarak gösterilir. Ayyakbı, aksesuar ile ilgiliyse siteniz, Ayyakkabı ve aksesuar ile ilgili reklam veren web sitelerinin reklamları gösterilir. Altın ve gümüş takılarla ilgili bir içeriğiniz varsa, görüntülenecek reklamlar Altın ve gümüş takılarla alakalı olacaktır.

Aşağıda Google AdSense’in resmi Türkçe kanallarını paylaşıyorum. AdSense ile ilgili önemli ipuçları ve yeniliklerini takip etmenizde fayda var.

Blog: http://adsense-tr.blogspot.com/ – AdSense Türkçe Resmi Blogu
AdSense: https://support.google.com/adsense/# – AdSense Yardım Merkezi
Twitter: http://twitter.com/AdSenseTR

Yukarıda vermiş olduğumuz web adreslerini incelemeniz ve takip etmeniz, siteniz için hedeflediğiniz başarıya ulaşmanızda oldukça yardımcı olacaktır.

Google AdWords kullanıcısı, AdSense reklamı yayınlayabilir mi?

Birçok kişinin merak ettiği ve çekindiği bir konudur. AdSense reklamlarını yayınlarken Google AdWords hizmetinden yararlanırsam bir problem olur mu, gibi bir çok soru soruluyor internette.

Google AdWords ve Google AdSense bir arada kullanılabilmektedir, herhangi bir sakıncası yoktur. Google Türkçe resmi blog sayfasında yayınlanan başarı öyküsünde bu durumdan bahsedilmiştir, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

 

Bu hizmetlerden yararlanmaya başlamadan önce Google hizmet politikalarını okumanız, ileride oluşabilecek problemleri önleyecek, başarı oranınızı arttıracaktır.

 

Bu yazımızda Google AdWords ve Google AdSense ile alakalı kısa bilgiler verdik. Yazımızda bahsettiğimiz iletişim kanallarını kullanmanızı tekrardan tavsiye ediyoruz, zira iletişim önemlidir.

 

Google AdWords ve Google AdSense başlıklı bu yazı http://www.sitesitemalari.com adresinden alınmıştır.

Yorum bırakın